zondag, augustus 26, 2007

Ironkey USB stick - Sandisk Titanium nu speelgoed voor de kids?

Deze tekst vond ik - een USB stick met zelfdestructie mechanisme

Beveiliging naar nieuw niveau met IronKey
Rowald Pruyn,19 augustus 2007
Bron: ZDNet
Een verloren USB-stick in een huurauto betekent een ramp voor elke nationale veiligheidsdienst. De nieuwe IronKey, die is uitgerust met 'militaire' encryptie, vernietigt zichzelf als de verkeerde persoon hem probeert te openen.

Ironkey demo

De buitenkant van deze IronKey is gemaakt van gehard staal en gevuld met een speciaal soort hars, die ervoor zorgt dat het apparaatje waterdicht is. Als de stick wordt gestolen, moet de dief eerst door dat materiaal heen zien te komen voor hij bij de speciaal beveiligde Çryptochip uitkomt waar de data zijn opgeslagen. Volgens de makers vernietigt de chip zichzelf als hij op deze manier wordt benaderd of als een hacker door de beveiliging heen probeert te komen.

De IronKey is volgeladen met draagbare applicaties, zodat u vanaf de USB-stick beveiligd kunt surfen. Alle encryptie is verborgen achter een wachtwoordscherm en bevat alle online wachtwoorden die u normaal gebruikt.
Voor 79 dollar heeft u een exemplaar van 1 GB in huis. De 2 GB-variant kost 109 dollar en voor de grootste uitvoering van 4GB betaalt u 149 dollar. Onthoud echter wel goed uw hoofdwachtwoord als u er een aanschaft. De Cryptochip vernietigt zichzelf net zo goed als u tienmaal de verkeerde code intoetst.